Oude zielen

Gepubliceerd op 15 december 2022 om 17:45

Oude zielen dragen vaak lasten. Lasten die hen blokkeren, die voorkomen dat ze zich vrij en gelukkig kunnen voelen. steeds wanneer ze een beetje geluk bij elkaar geschraapt hebben ontstaat er iets of gebeurt er iets waardoor ze het gevoel weer kwijt raken.

Het lijkt een onrechtvaardige toestand echter deze heeft een diepere betekenis. Wanneer we incarneren op aarde vergeten we onze ware aard. 'ons licht verdicht' in de stof en hiermee vergeten we dat we enorme vermogens hebben. Vermogens die te maken hebben met liefde, bewustzijn en trilling.

Oude zielen hebben het vaak op zich genomen om vele malen te incarneren en zo zelf ervaringen op te doen en te groeien maar ook iets te brengen. Oude zielen helpen mee aan het oplossen van oude (collectieve) pijnen maar ook aan het oplossen van blokkades in familievelden. Blokkades kunnen erfenisblokkades van de familie zijn, problemen, onverwerkte emoties, 'wezens' of energieën die zich hebben vastgezet op het individuele of collectieve veld.

Oude zielen nemen tijdens hun groeiproces vaak ook blokkades van de andere leden in de familie over. Wanneer ze een jaar of acht worden zetten die oude zielen 's-nachts hun slaapkamerdeur wijd open voor generaties overleden familieleden.
Kortom: overdag is zo’n oude ziel verantwoordelijk voor de lasten van de levenden, en ‘s nachts voor het diepe verdriet van de overledenen. Op den duur leidt dit tot klachten van allerlei aard. 

Wat een gevoelig persoon - want zo incarneert een oude ziel vaak- ook draagt, het heeft een belangrijke functie. 

‘De pijn die ontstaat door deze blokkades zet deze oude zielen aan tot een zoektocht naar genezing van zichzelf en van de aarde.’

Pijn heeft een functie, is vaak verbonden met het verlangen van de ziel en de missie die jij hebt op de aarde. Dat wat je bewust wordt gemaakt is vaak slechts een klein deel van hetgeen in werkelijkheid plaats vind op ziels-, energie- en zelfs fysiek niveau. De klachten bij een spirituele blokkade zijn voor iedereen verschillend. Vaak heb je als mens 'zwakke plekken'. Daarop richt de blokkade zijn pijlen. Het energieverlies holt het immuunsysteem uit en zorgt voor klachten als: wel in- maar niet kunnen ontspannen; slecht slapen en moe wakker worden; strijd tussen gevoel en verstand: ‘ik moet zoveel, wat wil ik eigenlijk’; spanningen in relatie tot jezelf, partners en werk; besluiteloosheid; van een menigte mensen moe thuis komen; elke keer als je gelukkig bent, na verloop van tijd niet gelukkig mogen blijven; soms wel, soms niet bij je gevoel komen; moeheid die kan leiden tot moedeloosheid, depressiviteit en depersonalisatie.

Het is nodig voor deze oude zielen om terug te keren in hun bewustzijn van hun ware zelf. Wanneer zij contact maken met wie zij werkelijk zijn kunnen zij blokkades transformeren en deblokkeren! Wat genezing brengt van blokkades of problemen is niet in één techniek te gieten.

Wanneer mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun helingsproces, kan er op een diep niveau gewerkt kan worden. De eigen kracht wordt dan zichtbaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.