Blog | Tessa Van Rossen


Oude zielen

Oude zielen dragen vaak lasten. Lasten die hen blokkeren, die voorkomen dat ze zich vrij en gelukkig kunnen voelen. steeds wanneer ze een beetje geluk bij elkaar geschraapt hebben ontstaat er iets of gebeurt er iets waardoor ze het gevoel weer kwijt raken.

Lees meer »

Bezet door ongeboren kinderen

Tijdens een opstelling die ik faciliteerde werd een moeder opgesteld en voelde ik mij het veld in gezogen. Ik overwoog even of deze dubbelrol passend was, het voelde goed. Er ontstond direct een beweging richting de benen van de moeder en ik* – als representant voor het kind- omklemde deze. Ik wilde slechts mijn moeder. Met vader wilde ik niks!

Lees meer »

Oerbrul

Een meisje met anorexia werd opgesteld. De vader volgde, de moeder en enkele familieleden. De energie van het veld wees ons op voorouders. Mijn collega voelde in en kwam uit op voorouders in de vaderlijn. Een tak van de familie waar volgens zeggen ‘niks mis mee was’.

Lees meer »

Velden van bewustzijn

Energievelden, er bestaan meerdere dimensies en sferen. Met mijn beide voeten op de grond kan ik soms meerdere dimensies onderscheiden. Het persoonlijkheidsveld. Het familieveld. Het universele veld en het kosmische veld. Maar ook binnen deze velden zijn lagen en sferen te onderscheiden. Net zoals in de aura meerdere lagen aanwezig zijn zijn er rondom ons ook meerdere energielagen en velden te herkennen. Het is zo complex en prachtig dat ik moet toegeven dat ik niet alles begrijp en snap van wat ik zie. Ik erken dat ik dat dan op dit moment ook niet hoef te weten al ben ik hongerig naar meer kennis!

Lees meer »

Nachtelijke inspiratie

Terwijl ik ‘s nachts inspiratie kreeg om te schrijven nam ik de gelegenheid waar om iets te vragen over onze huidige maatschappij. Je moet hierbij begrijpen dat ik terwijl ik een dergelijke inspiratie mag ontvangen, wordt afgestemd op een bepaald trillingsniveau waarlangs die informatie tot mij komt.

Lees meer »

Thuisgekomen zielsdeel

Als iemand me 20 jaar geleden had verteld dat ik met een grote trommel in mijn hand zou staan zingen en chanten voor een wildvreemde man zou ik hen hebben aangekeken en hen niet hebben geloofd. Ik was er toen nogal op gebrand om te tonen dat spiritualiteit in normale vormen gegoten konden worden. Mijn behoefte aan acceptatie was een drijfveer om als bruggenbouwer te fungeren. Spiritualiteit toegankelijk te maken voor alle mensen. Ook voor hen die nog sceptisch waren!

Lees meer »

Bewustzijnsverandering door rituelen

Rituelen helpen ons om in een bepaalde gemoedstoestand te komen. Ademhaling kan hierin een instrument zijn, concentratie, trance en ook opstellingen. Wanneer je een van deze methoden onderzoekt merk je dat allen een bewustzijnsverandering op gang brengen, je hersengolven veranderen en er ontstaan mogelijkheden. Wanneer je een trance kunt beleven kun je je bewustzijn vergroten en contact maken met velden van energie. Je kunt deze velden onderzoeken, informatie opdoen uit deze velden en leren deze informatie te interpreteren!

Lees meer »

Ritueel loslaten van blokkades

Wanneer je een pijnpunt of blokkade wilt transformeren in je leven kun je gebruik maken van een oud ritueel: Het begint met erkenning, laten zijn (acceptatie) en Liefde.  Vanuit deze innerlijke beweging ontstaat transformatie!

Lees meer »

Het branden van een kaars

Je zult merken dat je soms vuurkracht nodig hebt voor een transformatie. Zo kun je erachter zijn gekomen dat een bepaalde gebeurtenis in je op kwam. Of je deed een opstelling of een oefening. Tijdens dergelijke rituelen kan een kaars helpen om bepaalde energie te transformeren. Een teruggeroepen zielsdeel kan ondersteund worden met de kracht van het vuur.

Lees meer »

Bidden

Rituelen helpen je in transformatie te raken. Ik heb in mijn praktijk een enorme pot met hierin honderden edelstenen. Aan het begin van iedere trainingsdag vraag ik de cursisten een steen te pakken (blind) uit deze pot. Deze steen draag je mee op die dag en wanneer je de betekenis opzoekt wordt je een deel van je thema van die dag geopenbaard.

Lees meer »

Opgestegen zijn

Soms zie je het ineens, je bent opgestegen! Je voelt je altijd verantwoordelijk voor de mensen om je heen? Je wilt ondersteunen en helpen en je vind het moeilijk om te ontvangen? Je bent dan opgestegen naar een ‘plek boven de ander’, een ‘ouder’ plek bijvoorbeeld. Wellicht doe je dit zo uit overleving, omdat je altijd voor je ouders moest zorgen en je geen kind kon zijn. Het kan ook zijn dat je door verwarring in het gezin bent gaan gedragen als de oudste terwijl je in feite de middelste of jongste was. Wat het ook is, je bent opgestegen en het werkt tegen je!

Lees meer »

Relatieopstelling

Onlangs mocht ik voor een stel een relatieopstelling doen. Zij hadden een vraag over hun relatie met daarbij de kanttekening of hun relatie nog ‘te redden’  was en zo ja hoe?

Lees meer »