Het branden van een kaars

Je zult merken dat je soms vuurkracht nodig hebt voor een transformatie. Zo kun je erachter zijn gekomen dat een bepaalde gebeurtenis in je op kwam. Of je deed een opstelling of een oefening. Tijdens dergelijke rituelen kan een kaars helpen om bepaalde energie te transformeren. Een teruggeroepen zielsdeel kan ondersteund worden met de kracht van het vuur.

Een ongeboren kind kan erkend worden door het branden van een kaars. Je kunt gevoelens van rouw laten zijn in het licht van de kaars en laten transformeren door het vuur.

Wanneer je merkt dat er iets nodig is. Pak dan een witte kaars of waxine lichtje en zet hem op een voor jou speciale plaats. Dat mag een altaar zijn maar ook gewoon een tafel of raamkozijn. Terwijl je de kaars aansteekt focus je je bewustzijn op datgene wat je wilt transformeren. Dat kan een gevoel van pijn zijn, verdriet, een herinnering, een teken van steun en verbondenheid aan bijvoorbeeld het ongeboren kind, een voorouder, een teruggeroepen zielsdeel etc. Bedenkt en voel in waar deze kaars voor staat en wat je wens is. Welke transformatie wens je?

Je steekt de kaars aan en bent even stil en in verbinding. Laat zo lang mogelijk in aanwezigheid van jouzelf de kaars branden. Mocht je weg moeten en hij mag doven. Steek de kaars dan op een ander moment weer aan tot dat deze is opgebrand.

Steek hem steeds aan met de bewuste intentie zoals hierboven beschreven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.