Verlosmi training 'Opstaan na ziekte'

Trauma's zijn gangbaarder dan we denken. Iedereen ervaart ergens in zijn leven wel obstakels en maakt ervaringen mee die traumatisch zijn. Deze training richt zich vooral op het verwerken van trauma rondom ziekte of medisch ingrijpen. 

Het krijgen van een ernstige ziekte heeft vaak een ingrijpend effect op je leven. Ook trauma's zoals het krijgen van een hartinfarct, hersenbloeding of ander medisch trauma of ingrijpen kan vergaande gevolgen hebben. Mensen kampen vaak met onverklaarbare machteloosheid, onveiligheid, woede en angst. 

Vaak stoppen we deze ervaringen en bijbehorende gevoelens het liefst ver weg. We willen er niet aan denken en lossen het op door onszelf af te leiden of het steeds opnieuw weg te drukken. 

Een trauma laat zich echter niet makkelijk wegdrukken en heeft vaak gevolgen die je niet goed kunt overzien. 

Welke klachten kun je ervaren?

Verlosmi 'opstaan na ziekte' ®  is speciaal ontwikkelt voor mensen  met een of meerdere nare medische ervaringen of het doorstaan van een ernstige ziekte of aandoening . 

Je kunt onze training volgen wanneer je een ernstige ziekte hebt ervaren of medisch traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt. Wanneer je merkt dat je je anders voelt. Klachten ervaart of merkt dat je enorm tegen bepaalde zaken begint op te zien.

Wellicht vermijd je situaties, mensen of plekken. Verlosmi® kun je doen wanneer deze gebeurtenis wilt verwerken op een diep niveau, waardoor je weer vrij wordt om je eigen keuzes te maken, welke deze ook zijn!*

Wat kun je verwachten van de Verlosmi training 'opstaan na ziekte'

Wat kun je verwachten van onze Verlosmi® training?

 • We kijken naar je individuele ervaring. Er is ruimte voor delen en helen!
 • We passen verschillende vormen van traumaverwerking toe
 • We brengen de gevolgen van jouw ervaring in kaart zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel!
 • We doen oefeningen om met angsten, piekeren en lichamelijke sensaties om te gaan.
 • We onderzoeken en versterken je contact met jouw lichaam
 • We onderzoeken en versterken jouw contact met je dierbaren
 • We kijken naar jou, je zelfbeeld, je ervaring(en), je gezin, je vangnet, de verhoudingen, de communicatie en hoe je de energie van jouw systeem voor je kan laten werken!
 • (Indien nodig) onderzoeken we jouw familiehistorie en eventuele trauma’s in je familie en helen deze.
 • We helpen je jouw toekomstige leven anders te beleven
 • We maken diep contact met jouw bewuste en onderbewuste en helpen je te ontspannen tijdens het (terugblikken op) je ervaring
 • We helpen je indien nodig op andere manieren te communiceren met andere mensen, we leren je hoe je (op een zo prettig mogelijke manier) echt gehoord kan worden
 • Je krijgt tools en ervaringen aangeboden die je sterker maken, waardoor je jouw verhaal opnieuw schrijft en het heft in eigen handen krijgt!

Je kunt van overleven naar leven gaan!

De Missie

Het is mijn missie mensen helpen zichzelf te helpen! Traumaverwerking zou net zo gewoon moeten zijn als het krijgen van een wiskundeles. Je hebt het nodig, het helpt je vooruit en geeft je handvatten om je leven fijner verder te leven. 

Jezelf veroordelen, je stom voelen, zwak, angstig of een zeur, helpt je niet verder. Het is een copingsmechanisme die je niet verder brengt. 

Verlosmi kan je verder brengen en je behulpzaam zijn in het verwerken van je trauma. (Medische) Trauma's zijn serieuze aangelegdenheden, echter ook de normaalste zaak van de wereld. Je kunt er niets aan doen als je je verslikt in een boterham. net zoals je er niets aan kunt doen wanneer je je 'verslikt' in een trauma. Het kan 'de beste' gebeuren je hoeft geen slachtoffer te zijn om ergens slachtoffer van de kunnen worden..

Hoe je ermee omgaat bepaalt of je slachtoffer blijft! 


De training

Het is een verdiepende training waar je als mens handvaten krijgt om je ervaring te verwerken, jezelf te ontwikkelen en sterker te worden in jouw zijn, in je communicatie en in het contact met je lichaam!

We kijken hierbij niet alleen naar jou als individu, echter we plaatsen jouw ervaring ook in een groter kader. We kijken naar oorzaak en gevolg. 

We helpen jou met deze training door jouw trauma heen. Dit doen we gestructureerd en grondig maar vooral met zorg, warmte en compassie voor jou als mens. Jouw ervaring telt!

Hoe?

Verlosmi® bestaat uit een compilatie van beproefde -o.a. wetenschappelijk onderbouwde- helpende technieken die in een heldere vorm gegoten is. Waardoor jij in staat wordt gesteld om (ook achteraf bezien) uit ook de nare levenservaringen te halen wat erin zit.

Waardoor je sterker wordt! Verwerking van jouw traumatische ervaring resulteert niet alleen in een andere manier van beleven, maar geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen en de manier waarop je naar jouw leven en de invulling daarvan kijkt!

Waarom?

Mensen bagatelliseren hun pijn, onderdrukken het of doen het af als niet belangrijk. Wanneer je het wegdrukt gaat het jou echter beheersen. Je zet het trauma letterlijk vast. 

Dat doe je niet expres, alleen heb je er wel last van. 

Ik heb de Verlosmi training ontwikkelt omdat ik vind dat er te veel mensen zijn die onnodig ballast met zich meesjouwen. Onverwerkte emoties, herinneringen en gedragingen hebben die hun leven ongemerkt beheersen en beïnvloeden.