Ritueel loslaten van blokkades

Wanneer je een pijnpunt of blokkade wilt transformeren in je leven kun je gebruik maken van een oud ritueel: Het begint met erkenning, laten zijn (acceptatie) en Liefde.  Vanuit deze innerlijke beweging ontstaat transformatie!

Hoe je dit kunt doen gaat als volgt:

1: Erkenning. Je erkend de blokkade. Je legt je handen op de plek in je lichaam waar je de blokkade het meeste voelt of je brengt je aandacht volledig naar de blokkade je maakt er gevoelsmatig heel bewust contact mee.  Sta stil bij waar en hoe je die blokkade in je lijf en in je emoties voelt. Waar drukt het, klemt het, voelt het zwaar, branderig, ongemakkelijk, knijpend, zeurend, geblokkeerd, angstig, boos, verdrietig etc.?

2: Liefde. Zeg heel liefdevol tegen de blokkade: ‘Ik hou van je … en ik zie en accepteer je volledig’. Daarmee wordt zowel jijzelf als de blokkade bedoelt. Je accepteert jouzelf geheel met blokkade ook! Ik weet dat je me iets wilt vertellen. Je bent een boodschapper. Je wilt me helpen. Ik weet dat je me met deze blokkade/dit gevoel iets waardevols wilt laten zien en ik sta ervoor open om jouw boodschap te ontvangen en ervan te leren, zodat ik verder kan groeien en steeds dichter bij mijn ware zelf kom.

Neem de tijd om te ervaren wat er in je op komt. En voel wat liefde doet!

3: Spijt. Zeg vervolgens tegen de blokkade/het gevoel: Het spijt me … dat ik al die tijd geloofd heb dat ik…… en dat ik daarmee mezelf de volgende dingen ontnomen heb: ….. Ga na wat je hebt gekregen middels deze blokkade en wat je hebt verloren. Wat denk je over jezelf of over anderen

Welke beperkende overtuiging is er ontstaan? Ga voor jezelf na wat je denkt of gelooft over jezelf, anderen of de wereld als je deze blokkade hebt en vul dat bij de tweede puntjes in.

Wat ben je verloren? Ga na wat je niet hebt gedaan, gedurfd, gezien, geloofd, gevoeld, beleefd, toegelaten, ontvangen, jezelf gegund, bereikt etc. door dit te geloven en vul dat bij de derde puntjes in.

4: Heling. Vergeef me … daarvoor dat ik niet zag/begreep dat …. Vaak is er op basis van het uitwerken van de vorige zin al e.e.a. aan inzichten naar boven gekomen waardoor je deze zin al kunt aanvullen.

Zo niet, ga dan voor jezelf na wat er zou veranderen wanneer je deze blokkade niet had. Zou je anders denken, doen, iets anders geloven, iets anders voelen etc.  Hoe zou je leven anders zijn zonder deze blokkade? Voel hoe vergeving voelt!

5: Dank. Vervolgens zeg je dankjewel … Voor dit wardevolle inzicht, dit contact met mijzelf, het inzicht, deze mogelijkheid tot groei en transformatie, deze zorg en deze inzichten! Voel hoe dankbaarheid door je lichaam stroomt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.